Praktijk voor

Stottertherapie Leusden

Aline Lievers

Vanaf 1995 ben ik werkzaam geweest als logopedist in verschillende werkvelden o.a. bij de GGD in Emmeloord en in mijn eigen praktijk in Wezep. Na mijn verhuizing naar Leusden werkte ik sinds 2002 met veel plezier en fijne collega’s bij Logopediepraktijk Leusden. In de afgelopen jaren heb ik voornamelijk spraak-en taalontwikkelingsstoornissen, stemproblemen en stotteren behandeld. 

Specialisatie

Tijdens mijn opleiding logopedie was ik bijzonder geïnteresseerd in stotteren en heb in de jaren daarna regelmatig cursussen gevolgd in de behandeling van stotteren. In 2014 heb ik mijn specialisatie als stottertherapeut aan het ECSF, European Clinical Specialization Fluency Disorders, afgerond en ben ik bij Logopediepraktijk Leusden steeds meer cliënten met een hulpvraag op het gebied van (on)vloeiend spreken gaan behandelen. Zo is de wens gegroeid om een praktijk voor stottertherapie in Leusden te gaan starten. Inmiddels is dit per september 2020 een feit.

Specialisatie is een voortdurend proces. Ik blijf nieuwe ontwikkelingen volgen en integreren in mijn behandelingen. Dit doe ik o.a. door het volgen van nascholing, intervisie met collega-stottertherapeuten en door samenwerking met andere disciplines. Ik vind het belangrijk dat mensen die stotteren en hun omgeving eerlijke informatie kunnen vinden over stotteren en ook dat zij elkaar kunnen ontmoeten. Binnen Stottervereninging Demosthenes kan ik hier als secretaris aan mee werken.

Waarom stotteren?

Binnen de behandeling van stotteren is aandacht voor de binnenkant (gedachten en gevoelens over stotteren) van cliënten en de buitenkant (hoorbare en zichtbare stottergedrag) en bij jonge kinderen is er veel aandacht voor ouderbegeleiding. 

Als ik onderdeel ben van veranderingsprocessen die resulteren in (meer) vrijheid en plezier in spreken en daarmee in de sociale interactie, dan voel ik mij bevoorrecht en op mijn plek. Stotteren is vaak complex. Er zijn dan geen makkelijke of snelle oplossingen. Zoeken naar oplossingen of strategieën die ruimte geven, is een uitdaging die ik samen met cliënten en ouders van cliënten wil aangaan.

Richtlijn Stotteren

Lees ook ‘De Richtlijn Stotteren’ (PDF). Praktijk voor Stottertherapie Leusden werkt volgens deze richtlijn en is daarmee een praktijk voor ‘reguliere stottertherapie’.

Interessante links


Wat ik voor je kan betekenen

Je kunt bij mij terecht voor hulpvragen op het gebied van vloeiendheid van spreken zoals stotteren en broddelen. Praktijk voor Stottertherapie Leusden heeft contracten met alle Zorgverzekeraars in Nederland. Heb je vragen, dan lees ik het graag. Uiteraard kun je ook je kind direct bij mij aanmelden. 

Meer:

2 - 6 jaar


6 - 12 JAAR


12 - 18 EN VOLWASSENEN


De Mulderij 6

3831 NV Leusden

2de verdieping

06 - 416 255 12  

KvK: 772 626 62

Registraties:

Kwaliteitsregister Paramedici KP

European Fluency Specialists EFS

Copyright © Praktijk voor Stottertherapie Leusden. All Right Reserved